hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Körúton Németországban

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Körúton Németországban

A Jugend debattiert international elnevezésű német nyelvű vitavetélkedőn elért eredményeim jutalmaként lehetőséget kaptam a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatától arra, hogy 26 diáktársammal együtt részt vegyek egy németországi körúton október 19. és 25. között. Mivel első alkalommal rendezték meg a körutat Drezda közelében, nemcsak mi, de a kísérők is izgatottan várták az utat.

A szállásunk a 28 000 fős Meissenben volt, ez Szászország egyik legrégibb városa. Már évszázadok óta jól ismert a világhírű porcelánjáról, ennek előállítását természetesen az első nap közelebbről is megismerhettük. A következő napot Drezdában töltöttük, ott többek között a szász tartományi parlament épületét is meglátogattuk.

Kedden az úgynevezett Szász-Svájc nemzeti park szépségében gyönyörködhettünk, valamint egy nagyon megható beszélgetésben is részünk volt egy kitelepített magyarországi némettel.

A következő nap nagy valószínűséggel legtöbbünk számára a körút legfelejthetetlenebb napja volt, hiszen Lipcsében, a Belantis élményparkban tölthettük el. Ez nem csak szórakoztató volt, hanem nagyon jó lehetőség is a csapatszellem erősítésére.

A hazaút előtti utolsó napot Drezdában töltöttük, ahol az üvegmanufaktúrát és a Rudolf Harbig Stadiont is meglátogattuk.

Megtiszteltetés volt, hogy részt vehettem ezen az úton. A programok változatosak, érdekesek, a szervezés nagyon jó volt. Véleményem szerint még ennél is fontosabb, hogy mennyire kedves és segítőkész volt az összes kísérő, az útikalauzunk, Matthias és az összes részvevő diák is. Éppen emiatt végig nagyon jó volt a hangulat, és felejthetetlen élménnyel gazdagodott mindenki, aki részt vett a kiránduláson.

 

Schoblocher Dávid (10A)

További cikkek