hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Megújul az oviudvar az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Óvoda > Megújul az oviudvar az MNÁMK-ban

Az MNÁMK fejlesztésének hosszú távú koncepciója alapján újabb munkálatok kezdődtek el az intézmény területén. A markoló gépek egyelőre a terepet rendezik az óvoda udvarán, de hamarosan elkezdődik a fejlesztés látványos szakasza is. A részletekről Cerfelj-Jagodic Viola műszaki vezető adott tájékoztatást.

  • Az óvodában használt udvari játékok 25 évi használat után elkoptak, balesetveszélyessé váltak, ideje volt kicserélnünk őket. Maga fejlesztés azonban nem csak a játékok cseréjéből áll, hanem egy nagyobb volumenű projektről van szó. Azzal kezdtünk, hogy a most elkészült sportpálya irányába megnöveltük az udvar méretét, új kerítést készítettünk. Ezzel teremtettük meg annak a feltételét, hogy az eddiginél jóval több játékot helyezhessünk ki, illetve biztosítottunk még plusz felületet a gyermekeink számára mozgáshoz, labdázáshoz, a korábban már elkészült műfüves focipályánk mellett.
  • Milyen új játékokkal gazdagodik az óvoda udvara?
  • Anyagi lehetőségeink függvényében terveink szerint két nagy és két kisebb játszóvár mellett új hinták, lesüllyesztett trambulinok, napvitorlával árnyékolt kerti kiülők, csúszdák, homokozók és mezítlábas kavicsos taposó ösvények biztosítják majd az önfeledt játék örömét óvodás gyermekeink számára. Építünk kismotoros pályát is.
  • Egyelőre erőgépek vették birtokba az udvart. Mikor ér véget a felújítás?
  • Három szakaszban gondolkodunk. Az első – ez zajlik most – a tereprendezésé. Ebben a naptári évben egy játszóvár és egy dupla hinta elkészítésére van lehetőségünk, elkészül az épület körüli járda, valamint a játékok alatti ütéscsillapító és egyéb homokos felületek. A következő fázisban – a finanszírozási lehetőségektől függően – folytatjuk a játékvárak és az előbb felsorolt eszközök kihelyezését, és már a környezetet is csinosítani fogjuk füvesítéssel, fák, cserjék elhelyezésével. A befejezést 2023-ra tervezzük. Az utolsó fázisban a kismotor pálya készül el. Az intézmény vezetésével mindent megteszünk azért, hogy az óvodánkba járó gyermekeink biztonságos és modern környezetben éljék mindennapjaikat.

Fiedler Antal

A fényképek között megtalálható az udvar kivitelezési terve. A játékvárak és a csúszdák illusztrációk.

További cikkek