hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szenzációs MNÁMK-s kosarasok!

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Szenzációs MNÁMK-s kosarasok!

2023. szeptember 28-a és október 1-je között került sor Budapesten a nemzetiségi iskolák fiú kosárlabdázói számára megrendezett Drazen Petrovic Emléktornára. A rendező Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium mellett még öt csapat vett részt a tragikus autóbalesetben fiatalon elhunyt kosárzseniről elnevezett jubileumi, 5. tornán.  Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte részvételével Dr. Mladen Andrlic, a Horvát Köztársaság budapesti nagykövete és Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is. Ezt követően két csoportban kezdődtek meg a mérkőzések.

A mieink először a házigazdákkal mérték össze tudásukat, és viszonylag könnyű győzelmet arattak. A következő összecsapás már jóval nehezebbnek bizonyult, hiszen a tavalyi első helyezett, Zágráb volt az ellenfél. Az MNÁMK-s csapat azonban erőn felül teljesítve, szenzációs játékkal kettő ponttal felülmúlta a neves horvát gárdát. Ezt követően, másnap már a döntőbe jutás volt a tét, méghozzá a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium hasonló korú kosarasai ellen. A fegyelmezett és taktikus játék meghozta gyümölcsét. A mérkőzés végén a bajai csapat neve mellett nyolc ponttal több szerepelt, így aztán következhetett a finálé.

Az ellenfél a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata volt, teletűzdelve a Rátgéber Akadémia játékosaival. Így az előzetes várakozásoknak megfelelően nem lehetett más célunk, mint a tisztes helytállás. Ez sikerült, hiszen mindössze tizenhárom ponttal kaptunk ki, úgyhogy hatalmas sikert aratva ezüstérmes lett az MNÁMK. Külön öröm, hogy a torna legjobb játékosának járó különdíjat az MNÁMK-s Virág Előd vehette át.

A csapat tagjai balról: Kerek Gáspár, Roszik Dániel, Kufner Dániel, Pauna Bence, Virág Előd, Pauna Péter, Égi Andor, Hegedűs Ákos és Balogh Zoltán. Csapatvezető edző: Pump Gábor.

Gratulálunk!

Fiedler Antal

További cikkek